Nieuwe sluizencomplex voor recreatievaart tussen Wolderwijd en de Blauwe Diamant vanaf 29 augustus in gebruik

ZEEWOLDE – Het nieuwe sluizencomplex bij het Havenkwartier in Zeewolde is bijna klaar. Sinds dinsdag wordt er water gepompt in de vaarroute bij de sluizen. De sluis ‘overbrugt’ het hoogteverschil van ruim vijf meter tussen het Wolderwijd en de Blauwe Diamant. De officiĆ«le opening staat gepland voor 29 augustus.

Over ongeveer twee dagen is het vullen van de vaarroute klaar. Ondertussen worden de laatste werkzaamheden in en om de sluizen verder afgerond. Ook moet de brug bij de schutsluis nog voltooid worden zodat deze open kan om hogere schepen door te laten.

De sluis is open van 29 augustus tot half oktober. Dat is het eind van het vaarseizoen. De sluis moet handmatig worden bediend. Mogelijk wordt de sluis vanaf volgend jaar op afstand geopend en gesloten, zoals bij veel sluizen en bruggen in de provincie het geval is. (Omroep Flevoland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *