Onterechte aanmaning met naheffing van liggeld in Leiden

Leiden – Een onbekend aantal eigenaars van een schip, (woon)boot of sloep heeft een onterechte aanmaning ontvangen voor binnenhavengelden. Het gaat mogelijk om circa 250 gevallen en daar excuseert de gemeente zich voor. Met het verzoek aan gedupeerden om zich te melden. ,,Helaas is gebleken dat iets is misgegaan’’, meldt een woordvoerster.

Om een indruk te geven: een kleine sloep kost de eigenaar circa honderd euro per kalenderjaar. Dat bedrag moet doorgaans aan het begin van het seizoen worden overgemaakt. Daar krijgen de 1.870 vergunninghouders in Leiden een rekening voor. En wie niet betaalt, kan later in het seizoen een aanmaning verwachten met een administratieve verhoging van zeven euro. Dit jaar echter heeft een onbekend aantal eigenaars de originele rekening niet ontvangen, maar wel de aanmaning. Tien booteigenaren hebben dat inmiddels opgemerkt en kenbaar gemaakt. (Leidsch Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *