Meer incidenten op plassen, maar: ‘Handhaving door waterpolitie is onbegonnen werk’

NIJMEGEN – Na weer een tragisch ongeval op het water dient de vraag zich aan of er wel genoeg gecontroleerd wordt bij recreatieplassen. Maar het is voor de politie niet te doen om overal te handhaven.

Op recreatiegebied De Bijland bij Tolkamer, is de waterpolitie op zaterdag en zondag vrijwel structureel aanwezig om overlast tegen te gaan en ongevallen te voorkomen. Maar, onderbezetting zorgt er voor dat de politie niet overal tegelijk kan zijn. De regionale politie vaart vanwege personeelsproblemen mee met de Landelijke Eenheid of Rijkswaterstaat. Dat remt het toezicht. ,,Zeker als het om een besloten plas gaat, zullen we daar niet veel varen”, laat een woordvoerder weten. (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *