Gerrit en Anne-Mieke Weijers zeilden met hun zeiljacht ‘Fruit de Mer’ in plaats van drie tien jaar rond de wereld

Dronten – Met een zeilboot de wereld rond. Een avontuurlijke reis die in eerste instantie drie à vier jaar zou duren, werd uiteindelijk drie keer zo lang. Gerrit (69) en Anne-Mieke Weijers (68) uit Dronten keerden onlangs na een wereldreis van 10 jaar weer terug op eigen bodem.

‘Na die eerste paar jaar hadden we eigenlijk pas echt onze rust op het water gevonden. En aangezien we toch met pensioen waren dachten we.. waarom zouden we nu al naar huis gaan?’, vertellen Gerrit en Anne-Mieke.

Op 24 augustus voer het echtpaar, na een wereldreis van maar liefst tien jaar, met hun zeilboot genaamd “Fruit de Mer” Schokkerhaven bij Nagele binnen. ‘Dezelfde plek als waar onze reis ooit begon. En ook deze keer stonden al onze familie, vrienden en kennissen aan de kade. Een hartverwarmend en ontroerend moment’, zegt Anne-Mieke glimlachend, terwijl ze een wereldkaart op tafel legt. (Flevopost, Blog Fruit de Mer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *