77-jarige solozeilster Jeanne Socrates verbetert eigen record non-stop solo wereldomzeiling door oudste solozeiler

Canada – Een Britse vrouwelijk zeilster van 77 jaar oud, Jeanne Socrates, is volgens de Royal Victoria Yacht Club de oudste persoon die solo, non-stop en zonder hulp rond de wereld heeft gezeild. Afgelopen oktober verliet Socrates aan boord van haar 11 meter lange SV Nereida Victoria (Canada, British Columbia). Vervolgens bracht zij meer dan 330 dagen alleen op zee door.

Op zaterdagmiddag 7 september zette ze voor het eerst weer voet aan wal op dezelfde plek waar ze elf maanden eerder, op 3 oktober 2018, de trossen losgooide. Honderden mensen verzamelden zich op de kade om de solozeilster een warm welkom te geven. Na 300 dagen op zee verbrak Socrates het wereldrecord voor de oudste persoon die solo en zonder hulp de wereld rond zeilde.

Het eerdere record stond ook al op haar naam. Op haar 70-ste deed ze er in 2013 245 dagen over. (Zeilen, Nauticlink, SY Nereida, Actueel blog, Eerder blog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *