Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Nominaties ‘Zeiler van het Jaar’ 2019 bekend met voor de Van Rietschoten trofee Badloe, Slats en Heemskerk

PERSBERICHT

Utrecht – Alle genomineerden van het Zeiler van het Jaar 2019 zijn bekend! De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Dinsdag 5 november worden de felbegeerde trofeeën uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. De presentatie van de avond vol sportieve hoogtepunten is in handen van voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning en Rutger Vermast.

Over het Zeiler van het Jaar Gala
Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden.

De prijzen en genomineerden
Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala worden vier prijzen uitgereikt:
Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’: De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. Genomineerd voor deze categorie zijn:

Kiran Badloe
Mark Slats
Mischa Heemskerk

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar: De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar. Genomineerd voor deze categorie zijn:

Sil Hoekstra
Marissa IJben

Coach van het Jaar: De prijs voor de Coach van het Jaar gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden. Stemmen voor de Coach van het Jaar gebeurt door het publiek bij binnenkomst in het Zuiderstrandtheater. Genomineerd voor deze categorie zijn:

Rob Sepers
Gerd-Jan Poortman

Maas Trofee: Door de KRZV De Maas wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent tijdens de gala-avond de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl en www.vanrietschotentrofee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *