Vinder in Noordwijk ‘aangespoeld’ zeiljacht Marjarjar mag 32 voets boot houden als er binnen een jaar geen eigenaar opdaagt

NOORDWIJK – De vinder van het in Noordwijk aangespoelde zeiljacht ‘Marjarjar’ mag de ongeveer 32 voets boot hebben als deze niet binnen een jaar wordt opgehaald. ‘Ik denk nog steeds dat er een soort addertje onder het gras zit, het is heel bijzonder’, zegt vinder Jan van der Putten.

Hij en een collega vonden de boot zaterdagochtend 21 september toen ze het strand aan het schoonmaken waren. Het verlaten schip lag in de branding bij de Duindamseslag, volledig intact. De politie nam de boot in beslag om er onderzoek naar te doen, maar dat leverde niets op. Niemand meldde zich en de politie heeft verder geen aanknopingspunten.

In eerste instantie werd gezegd dat de boot in de verkoop zou gaan via de dienst Domeinen Roerende Zaken, een overheidsdienst die in beslag genomen goederen in berwaring heeft en verkoopt, maar dat bleek toch niet het geval. De boot is in juridische termen een ‘gevonden voorwerp’ en dat betekent dat de gemeente de afhandeling regelt. (Omroep West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *