Wereldzeilbond nodigt Nederlandse zeiler Bart Lambriex uit naar Bermuda voor finale WK virtueel zeilen om tienduizend dollar

Heemstede, Bermuda (VK) – In het echte leven jaagt zeiler Bart Lambriex (21) op een olympisch startbewijs voor Tokio. Maar het uitstapje naar Bermuda voor het WK E-sailing kon hij niet laten liggen. Vanavond ‘vaart’ hij om de wereldtitel.

Het had ook vanuit huis gekund, lacht Bart Lambriex. Gewoon op de mobiele telefoon, net als normaal. Maar de internationale zeilfederatie gaat mee met de tijd en wil E-sailing op de kaart zetten. Het nodigde de beste acht spelers van het online spel ‘Virtual Regatta’ uit om naar Bermuda te komen voor het heuse WK. Op het poepiedure vakantie-eiland vindt deze week ook de jaarlijkse conferentie van de zeilfederatie plaats en wordt de wereldzeiler van het jaar gekozen. Tussendoor gaan Lambriex en zijn zeven concurrenten vanavond vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd het podium op om uit te maken wie het best is in E-sailing. ,,We doen acht potjes van 5 á 10 minuten. Binnen twee uur zijn we klaar.” (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *