Gesprek over exploitatie na handhaven passantenhaven Oldemarkt

Oldemarkt/Wolvega – De deur staat in Weststellingwerf nadrukkelijk open voor een commerciĆ«le partij uit de gemeente Steenwijkerland die de passantenhaven van Driewegluis wil exploiteren. Dat stelt wethouder Roelof Theun Hoen van de gemeente Weststellingwerf.

De zorg in Oldemarkt is dat als de gemeente Weststellingwerf de haven bij Driewegsluis aan de overzijde van de rivier de Linde blijft exploiteren er gevolgen zullen zijn voor de haven in Oldemarkt. De gemeenteraad deelt die zorgen, maar besloot maandag niettemin unaniem, dat bepaalde economische activiteiten in het algemeen belang plaatsvinden. Daardoor hoeven niet alle kosten te worden doorberekend in de tarieven. Door dat besluit te nemen werd voorkomen dat de haven per 1 januari dicht gaat. (Steenwijker Courant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *