115 jaar oude botter BU33 weer terug in het water in Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – De 115 jaar oude botter die in mei dit jaar zonk, is maandagochtend weer te water gelaten. De vissersboot BU33 onderging een grondige renovatie. Afgelopen weekend werd de laatste hand aan de reparatie van de boot gelegd.

De boot zonk in de nacht van 4 op 5 mei door teveel houtrot aan de boot en kortsluiting aan de waterpompen. Door de vele gaten en niet werkende pompen, liep de boot zo snel vol dat hij zonk. Daarom ging de boot direct de kade op en sindsdien is er aan de restauratie gewerkt.

“Er zat heel veel blik op en achter dat blik zat alleen nog maar tuinaarde, zoals wij dat zeggen”, vertelt reparateur Rut Heinen. De botters worden bij onderhoudsbeurten beplakt met blikken platen, om de eerste houtrot tegen te gaan. Bij de BU33 was het achter het blik inmiddels zo gaan rotten, dat de boot op meerdere plekken lek bleek. (RTVUtrecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *