Watersportfotograaf Tom Coehoorn wint Mirabaud Yacht Racing Image publieksprijs met skûtsje-foto

Sneek, Bilbao – Watersportfotograaf Tom Coehoorn uit Sneek heeft in de internationale Mirabaud zeilfoto-wedstrijd de publieksprijs gewonnen voor een foto die hij dit jaar maakte van het skûtsje De Zes gebroeders van Klaas Kuperus op de Burgumer Mar. De juryprijs ging naar de Zwitser Loris von Siebenthal.

De volgens de vakjury winnende foto van een zware onweersbui tijdens de zeilwedstrijd Bol d’Or op het Meer van Genève en de publieksprijs-foto van de Zes Gebroeders (foto boven: Loris von Siebenthal; foto onder: Tom Coehoorn / Mirabaud Yacht Racing Image)

De organisatie van de fotoprijs had de foto van Coehoorn met zo’n 80 andere foto’s op een longlist gezet. Het publiek kon daarna een stem uitbrengen. De foto van de Sneker kreeg 2.200 stemmen. De prijs werd dinsdag bekendgemaakt op het Yacht Racing Forum in Bilbao, Spanje. (Omrop Fryslan, Tom Coehoorn – ThomasVaer, www.yachtracingimage.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *