windverwachting

Politie Steenwijkerland maakt zich zorgen vanwege drukte op het water in de Kop van Overijssel

Blauwe Hand (Steenwijkerland) – Hoewel het op het water in de Kop van Overijssel niet zwart ziet van de bootjes, is het volgens de politie Steenwijkerland alsnog ‘veel te druk op het water’. De politie heeft zondagmiddag al diverse bekeuringen uitgeschreven.

De waterpolitie is zondagmiddag met twee boten actief op de wateren in de Kop van Overijssel. De dienstdoende officier Matthijs Hoogma is verre van tevreden. “Er zijn veel te veel mensen. We zien te veel bootjes. Op de meren, op de kanalen, maar ook bijvoorbeeld bij het surfstrandje bij de Blauwe Hand. Daar waren op een gegeven moment wel dertig mensen bij elkaar. Misschien wel op de juiste afstand, maar het is niet nodig. De regel is nu: blijf thuis als je thuis kunt blijven”, vertelt Hoogma. (Steenwijker Courant)

1 Bericht

 • Rob van Deventer

  2 jaren geleden / 6 april 2020 om 10:24 uur

  Wat een vertrutting, enige flexibiliteit moet toch wel kunnen. “ Ze hielden wel de juiste afstand, maar IK vind dat ze thuis moeten zitten” .
  Geef een Nederlander een pet en een beetje macht en hij wordt een uitstaanbaar persoon.
  Het was hier natuurlijk op z’n Engels gezegd een geval van “people having too much fun” , waarom mogen zij wel plezier hebben als ik dat niet heb.
  Overigens zie ik het zelf erg somber in, ik moet daar door overijssel naar mijn ligplaats in Friesland, ik heb de winterstalling voorlopig maar verlengd tot 1 juni.
  Medevaarders, veel sterkte, ooit zullen we wel weer over de Friese meren uitvliegen, maar of dat dit jaar al is?
  Ik heb er een hard hoofd in, zeker met mensen als meneer Hoogma aan het bestuur.
  Rob uit Noord Holland.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X