Informatie voor de watersporter

Rallyzeilen is helemaal ‘in’

AMSTERDAM – Laten we beginnen met het wegnemen van een misverstand: rallyzeilen heeft niets gemeen met competitie of snelheid. Want waar het bij rallyzeilen om gaat is om met een groep zeiljachten van A naar B te varen, zonder dat er een start- of finishvlag valt en waarbij de deelnemende jachten gebruikmaken van de kennis en ervaring van de rallyorganisator.

Steeds meer Nederlanders verleggen op deze verantwoorde manier hun grenzen, met de zekerheid dat er altijd wel maximaal binnen een dag zeilen een andere deelnemer in de buurt is om zo nodig assistentie te verlenen. De organisator houdt dan ook rekening met de gemiddelde snelheden die de verschillende jachten kunnen lopen. Zo zullen langzamere deelnemers altijd als eerste vertrekken om ervoor te zorgen dat de volgende tussenstop door nagenoeg iedereen gelijktijdig zal worden aangelopen.

Round the World Cruising Rally
De Nederlandse Marianne Plante (65) nam samen met haar man Eric inmiddels aan meerdere zeilrally’s deel, waaronder twee keer aan de Round the World Cruising Rally. Onlangs verscheen een boekje van haar hand met handige tips en informatie over verschillende rally’s voor wereldomzeilers in spe, getiteld Rallyzeilen. (De Vaarkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht