Informatie voor de watersporter

Ruud Meijer nieuwe directeur van historisch droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis

PERSBERICHT
blankendok_ruud_meijerHellevoetsluis – Sinds 1 maart is Ruud Meijer directeur van het historische droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Meijer: “Alleen op de winkel passen is niet genoeg. Het leuke is om met elkaar iets voor elkaar te krijgen, mensen de juiste dingen te laten doen en resultaat te behalen. Het is de uitdaging dat te bereiken, iets in stand te houden of verder uit te bouwen. ”
Een van Meijer’s uitdagingen is het trekken, maar vooral laten terugkeren van bezoekers naar het Dok. Bijvoorbeeld door middel van tentoonstellingen, activiteiten rondom diverse thema’s. “Neem nu het nationaal kampioenschap straatvoetbal dat hier 5 mei gehouden wordt. Het heeft weinig met schepen en maritiem te maken maar het is wel een grote publiekstrekker. Ik zie ook mogelijkheden op educatief gebied rondom de maritieme wereld. Bijvoorbeeld Navigatie, technische ontwikkelingen waarmee de jeugd aan de slag kan. Je moet de mensen verleiden hier naar toe te komen. We hebben er schitterende ruimtes voor. Alles valt of staat met de aantallen vrijwilligers. De kunst is het volume, kwantiteit en kwaliteit op peil te houden of zelfs te verhogen.
Net als zijn voorganger ziet Ruud met belangstelling de museumkade tegemoet. Het historische profiel van Hellevoetsluis moet verder ontwikkeld worden, samen met de gemeente en alle andere musea in de vesting van Hellevoetsluis.
Meer informatie www.droogdok.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht