Informatie voor de watersporter

Sierlijk en snelvarend motorjacht 'Sossego Comfort 22' van Mulder Design op HISWA te Water 2016

PERSBERICHT
gebr_enk_sossego22Makkum – De Sossego Comfort 22 is met haar elegante lijnen een unieke verschijning op het water. Een technisch hoogwaardig snelvarend motorjacht gecombineerd met maximaal comfort en minimaal onderhoud.
De Sossego Comfort 22 is een ontwerp van Mulder Design en is gebouwd door Van der Valk Maritiem in samenwerking met Gebroeders van Enkhuizen in Makkum. Mulder Design is internationaal bekend in de superjachtenarchitectuur, zij hebben sinds 1980 zo’n 500 jachten ontworpen, Van der Valk Maritiem is initiatiefnemer van Sossego Yachts.
Snelvarende schepen zijn er genoeg, maar fraai gelijnde jachten gebouwd conform de hoge eisen van de Nederlandse jachtbouw zijn er nauwelijks. De kern van Gebroeders van Enkhuizen is designerjachtbouw. De schepen die de werf in Makkum verlaten zijn met veel kennis, passie en vakmanschap gebouwd. De materialen die gebruikt worden bij de bouw en de uitrusting van het jacht zijn van een hoge kwaliteit, hier staat Nederland wereldwijd bekend om.
Het aluminium jacht heeft twee 12-cilinder MAN Diesel motoren van elk 1500pk en een boegschroef om het manoeuvreren in de havens makkelijk te maken. De motoren staan geheel in het achterschip, wat de vaareigenschappen ten goede komt. Nog een groot voordeel is dat de motorruimte goed gescheiden is van het interieur. Het jacht heeft veel comfort en is van alle gemakken voorzien, zoals een airco en een goed uitgeruste kombuis. Style, interieur, afwerking en houtsoort gaan altijd in overleg met de eigenaar. Het interieur heeft standaard een luxe eigenaarshut met sanitaire voorzieningen en één of meerdere ruime verblijven voor de gasten. Ook aan dek is het goed vertoeven. Op het boven- en voordek is een ruim zonnebed en achter in de kuip is het heerlijk beschut.
Sturen kan zowel binnen als buiten op de flybridge. Op het zwemplatform is een berging voor een bijboot die met een hydraulisch zwenkplatform te water wordt gelaten.Dit platform kan tevens dienstdoen als op- en afstap bij het zwemmen. Het jacht is zeer geschikt voor de Middellandse Zee, maar ook voor de Noord-Europese wateren.
De Sossego Comfort 22 is 22 meter lang, 5.80 meter breed, heeft een diepgang van 1.30 meter en bereikt een topsnelheid van 37 knopen. De Sossego Comfort 22 is te bezichtigen op de Hiswa te Water van 30 augustus t/m 4 september 2016 in Amsterdam Marina.
Meer informatie www.gebrvanenkhuizen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht