123 stickers

Spanning om te snijden in Vendée Globe, Le Cléac’h ongerust over afloop

(foto Vendée Globe)
(foto Y.Zedda/Banque Populaire/Vendée Globe)
Brest – Vandaag op de 70-ste dag van de Vendée Globe heeft de Fransman Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) toegegeven dat de spanning rond zijn leiderspositie in de Vendée Globe hem een beetje begint op te breken en hij bezorgd is over de afloop. Hoewel hij al sinds 2 december op kop vaart, wist de Engelsman Alex Thomson (Hugo Boss) hem vandaag ter hoogte van de Canarische Eilanden toch weer tot op 105 mijl te naderen.

Toch is Le Cléac’h (39) al favoriet voordat de huidige Vendée Globe van start ging. Geen wonder voor een zeiler die al tot twee maal toe als tweede is geeindigd. Nu dat er nog maar zo’n 1600 mijl te gaan is, neemt de spanning toe.

Te meer daar de windverwachtingen een ‘rechte lijn naar de finish’ uitsluiten. Een hoge drukgebied op de oceaan zal de twee dwingen met een wijde boog naar Les Sables d’Olonne terug te varen. Le Cléac’h: “Er staan mij wat betreft de navigatie vijf ingewikkelde dagen te wachten. Ik had liever een simpeler scenario gehad. Ik zal me volledig op het weer en de taktiek moeten concentreren. Maar je weet uiteindelijk nooit precies wat het weer doet.” (Nauticlink, Vendée Globe nieuws, live posities, Twitter – @VG2016)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X