Informatie voor de watersporter

Stentec's WinGPS Marine navigatie-apps voor op het water laten watersporters gemakkelijk en veilig navigeren

PERSBERICHT
stentec_marine_appHeeg – Onder de naam ‘WinGPS Marine’ geeft Stentec een nieuwe serie Android-apps uit voor veilige navigatie aan boord. Deze navigatieapps zijn geoptimaliseerd voor tablet en smartphone en te gebruiken met de kaarten van WinGPS of de Stentec-kaarten uit de Google Play Store.
Nieuw in Google Play zijn ook de DKW 1800 2014-apps met kaarten van IJsselmeer, Wadden, Noordzeekust, Zeeland en Rijnmond. Deze zijn met wekelijkse BaZ-updates bedoeld als moderne vervanger van de papieren kaartensets van de Hydrografische Dienst. Deze en andere digitale kaarten zijn ook in Stentec´s online shop aan te schaffen, vanaf €24,90.
WinGPS Marine Lite app
Eenvoudige GPS-navigatieapp met meelopende kaart en basis navigatieopties, zoals varen naar een waypoint. Voor gebruik in een stalen kajuit wordt ook een Bluetooth GPS ondersteund. Met de OpenStreetMap kaart kan overal ter wereld worden genavigeerd. De app is speciaal ontworpen voor WinGPS-gebruikers om DKW-kaartensets vanuit het Stentec-account te kunnen downloaden. Bovendien worden ook kaartensets ingelezen die al op smartphone of tablet al aanwezig zijn. De Marine Lite app toont naadloos meerdere kaartensets, zoals Waddenzee en IJsselmeer. Vanaf eind februari is deze app gratis te downloaden in de Google Play™ Store app.
WinGPS Marine app
Voordelige navigatieapp voor basisnavigatie voor de watersporter. U kunt een 7-daagse weersvoorspelling binnenhalen en uw route uitzetten. Naast de GPS wordt voor optimale veiligheid ook AIS ondersteund. Ideaal te combineren met een Wifi AIS-transponder. Vanaf maart te koop in de Google Play™ Store voor slechts €49,85.
WinGPS Marine + app
Uitgebreide navigatieapp voor watersporters en beroepsvaart. Ideaal voor varen op getijdenwater, zoals de Waddenzee en het maken van reizen. Speciaal voor de binnenvaart is het kaartbeeld ook HeadUp roterend in te stellen. Met de app is uw tablet/smartphone via een Bluetooth- of Wifi-multiplexer te koppelen aan een AIS-transponder, boordsysteem of de navigatielaptop/PC met WinGPS Pro of Voyager. De app leest NMEA-data van GPS, kompas, windmeter, dieptemeter, log en AIS. Via Meteo & Getij kunt u gribfiles van wind en stroming aanzetten alsmede NLTides data. Een geavanceerde dataplotter brengt voorspelde en gemeten data in beeld, zoals bijvoorbeeld het getij bij Harlingen of uw windmeterdata. Vanaf maart te koop in de Google Play™ Store app voor €99,70.
Over de naamgeving van de nieuwe serie:
Met de naam WinGPS Marine bouwt Stentec voort op de naamsbekendheid van het merk WinGPS. Marine is toegevoegd om duidelijk te maken dat de apps zijn ontwikkeld voor watersporters en ook om onderscheid te maken met de WinGPS-programma’s. Plus (+) is de Pro versie voor Android.
Met WinGPS in de appnaam wordt het crossplatformgebruik van kaarten en navigatietechnologie benadrukt. De kaarten van de 1800-serie e.a. apps zijn immers ook voor WinGPS op de navigatielaptop te gebruiken en een tablet of smartphone met een WinGPS Marine app kan draadloos NMEA-data uitwisselen met WinGPS Pro of Voyager op de boord-PC.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht