Informatie voor de watersporter

StormYachts begint 2012 met de daadwerkelijke bouw van het motorjacht Storm 78

PERSBERICHT
Heusden, Drunen – StormYachts is gestart met het meest gerenommeerde ontwerpteam in Nederland, selecteerde voor de STORM 78 de beste componenten en vertaalde zijn 10-jarige ervaring met de bouw en het onderhoud van ruim 100 luxe jachten naar een geoptimaliseerd bouwproces en praktijkgerichte oplossingen, die borg staan voor een veilig, comfortabel en storingsvrij verblijf aan boord.  Eind deze maand start de daadwerkelijke bouw van deze bijzondere boot.
Deze week wordt de laatste fase van het engineering en design traject van de STORM 78 door Van Oossanen Associates en Omega Architects afgerond. Direct daarna worden het constructieplan en het snijpakket vervaardigd. Deze activiteiten heeft StormYachts uitbesteed aan Saltwater Engineering BV, een autoriteit op dit gebied.
De bouw is gegund aan Future Shipyards te Waspik. De grote ervaring en de nieuwe constructiehal – uitgerust met de modernste technische snufjes – garandeert StormYachts een efficiënt en hoogwaardig bouwtraject. Naar verwachting zal daar eind januari met de eerste STORM 78 worden gestart. Haar opdrachtgevers wensen begin 2013 met hun nieuwe jacht de Oostzee te gaan verkennen.
Het bouwproces van de STORM 78 gaat dit jaar veel publiciteit creëren. Zowel de (internationale) pers als potentieel geïnteresseerden uit binnen en buitenland zijn buitengewoon enthousiast over dit jacht.
Lengte: 22.75 m
Breedte: 6,05 m
Diepgang: 1.40 m
Waterverpl.: 55.500 Kg (half loaded)
Brandstof: 6.000 liters
Water: 2.000 liters
Aandrijving: 2 x ZF 4000 Pod
Maximum snelh.: 24 Knots (CAT C18 Acert – half loaded)
RCD Categorie: A
Ontwerp: Omega Yachts – Druten
Interieur: Omega Yachts – Druten
Naval Engineering: Van Oossanen & Associates – Wageningen
Meer informatie www.stormyachts.com en www.knippelsyachts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht