windverwachting

Tall ship Minerva op 2 november VIP schip bij vertrek Route du Rhum in Saint Malo

minerva
routerhumAmsterdam, Scheveningen – Het Nederlandse tall ship Minerva zal haar Scheveningse thuishaven verlaten om op 2 november aanstaande in het Franse Saint Malo aanwezig te zijn bij het vertrek van de deelnemers aan de Route du Rhum.
Met het bijzondere Nederlandse schip zullen sponsoren en VIP’s de bijna 90 deelnemers aan de tiende editie van de zeilklassieker uitgeleide doen bij hun vertrek naar het Caribische eiland Guadeloupe. De vierjaarlijkse Route du Rhum is in Frankrijk een extreem populaire wedstrijd, die de impact van de Volvo Ocean Race daar ver te boven gaat.
Dit succes is waarschijnlijk te danken aan het totaal open karakter van de race. Er wordt in zeer uiteenlopende klassen gevaren, variërend van reusachtige multihull racemachines tot eenvoudige monohulls. En ook voor de bemanning geldt hetzelfde. Grote namen mengen zich met totaal onbekende amateurs. In de historie heeft deze bijzondere mix meerdere malen nieuwe zeilhelden opgeleverd. (www.alacartecruises.nl, www.tallshipminerva.nl, www.routedurhum.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X