Informatie voor de watersporter

Toekenning SponsorRing 2017 is bekroning van jarenlang sponsorschap Delta Lloyd van Watersportverbond

Joost Zuure (Sponsormanager Delta Lloyd) en Maurice Leeser (Directeur Watersportverbond) bij uitreiking SponsorRing 2017
UTRECHT – Delta Lloyd en het Watersportverbond hebben de gouden SponsorRing 2017 gewonnen in de categorie Langlopende sponsorships. De prijs is op donderdag 30 november in De Kromhouthal in Amsterdam aan de verzekeraar en de sportbond uitgereikt. De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases in Nederland.

Bij de categorie Langlopende sponsorships wordt gekeken naar hoe de sport en de sponsor elkaar in de periode 2012 – 2017 naar hogere hoogten hebben gebracht. Delta Lloyd en het Watersportverbond sloegen in 1997 al de handen ineen. Verschillende activiteiten zijn in de jaren die daarop volgden opgestart en uitgevoerd, zoals het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour, waarbij ruim 50.000 kinderen op een laagdrempelige manier kennis hebben gemaakt met de watersport. Ook zijn er door de Nederlandse topzeilers, die onder de verzamelnaam “Team Delta Lloyd” op het water in actie komen, meerdere olympische gouden medailles behaald.

Naast Delta Lloyd en het Watersportverbond waren ook ABN Amro en World Tennis Tournament, en ING met het Rijksmuseum genomineerd. En tot ieders verrassing wonnen alle drie de genomineerden de gouden ring. De jury van de SponsorRingen gaf aan niet te kunnen kiezen tussen de drie, omdat ze onvergelijkbaar zijn en alle drie prachtig in hun soort. De jury sprak dan ook lovende woorden over Delta Lloyd en het Watersportverbond: “Delta Lloyd is al jaren een veelzijdige en overtuigende partner van de watersport. Een partner waarop de watersport écht kon vertrouwen.”

De fusie tussen Delta Lloyd en Nationale-Nederlandrn heeft als gevolg dat deze bekroonde sponsoring nu wordt afgebouwd. (Nauticlink)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht