Informatie voor de watersporter

Vetus-aansluitset voor vaste brandstoftanks geeft veel installatiegemak

PERSBERICHT
Schiedam – VETUS heeft een innoverende aansluitset ontwikkeld die enorm veel installatietijd bespaart voor zowel de professional als de zelfbouwer. Doordat deze set alle noodzakelijke aansluitingen bevat, hoeft in de bovenzijde van de brandstoftank slecht één rond gat aangebracht te worden met een standaard gatzaag met een diameter van 114 mm (4,5”). Uitzagen of boren van extra gaten of uitsparingen is dus niet nodig!
Het geanodiseerde, zeewaterbestendig aluminium deksel is voorzien van een contraflens en een rubber afdichtring. Dit geheel moet in het reeds uitgezaagde ronde gat (114 mm/4,5”) gestoken worden. Het deksel is in het gat te draaien, zodat montage in elke gewenste stand mogelijk is. Aandraaien van de drie meegeleverde boutjes volstaat om het deksel in de tankwand vast te zetten. Het rubber zorgt voor de afdichting. Voor benzinetanks is ook aan de verplichte aarding, volgens ISO 10088: 2009 gedacht.
Waarom deze aansluitset:
• Zeer eenvoudige installatie;
• U boort slechts 1 gat;
• Montage in elke gewenste stand mogelijk;
• Rubber afdichtring zorgt voor afdichting;
• Voorzien van alle noodzakelijke aansluitingen;
• Voldoet aan de regelgeving.
Technische gegevens:
Vulslang met een diameter van 38 mm (1 ½”) en 51 mm (2”).
Brandstof aanzuiging en retour: twee slangaansluitingen van 8 mm (5/16”), geschikt voor een tank met een diepte van 440 mm. In plaats van 8 mm slangaansluitingen zijn ook 10 mm (3/8’), diepte 850 mm en 15 mm (5/8”), diepte 970 mm, mogelijk. Aansluiting voor een tankniveausensor geschikt voor sensoren met een 5 gats SAE flens. Aansluitlip 6,3 mm voor een aardingsdraad.
De aansluitset is geschikt voor ieder type brandstoftank en op elke boot toepasbaar.
Meer informatie www.vetus.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht