Informatie voor de watersporter

Waterland Yacht Charter haalt met negende business cup zeilwedstrijd 12.000 euro op voor SailWise

PERSBERICHT

foto: Micha Hilliges
Monnickendam – Op Woensdag 10 mei is de SailWise cup weer gezeild in Monnickendam. Na afloop van deze geslaagde zeildag mocht SailWise uit handen van Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 12.030 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert.
Aan deze 9e sponsorcup deden achttien bedrijven mee. “We zijn erg blij met dit initiatief en natuurlijk met de prachtige opbrengst van dit jaar”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, nu al voor de negende maal. We zullen het bedrag gebruiken voor onze activiteiten. De bijdrage van vorig jaar is gebruikt voor een aanpassing op Robinson Crusoë met onder andere een aanpassing voor een liftsysteem om een deelnemer in de boot te kunnen zetten en voor een aangepaste zelfrichtende optimist”
Sponsorcup
Het weer was bijzonder Hollands: in de ochtend geen wind, de eerste race werd hierdoor afgeschoten. De tweede race vond plaats met een opkomend briesje; de lange afstandsrace met een heldere lucht en windje Bft 1-3. Mooie condities om de wedstrijden in te zeilen. De wisseling in windkracht zorgde voor een extra uitdaging bij de deelnemers. Er zijn totaal twee geldige wedstrijden gezeild: een keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstands-wedstrijd.
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks kosteloos zijn vloot (Dehlers, J/Boats en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening.
“Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 75 enthousiaste deelnemers op elf boten: niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. SailWise was de winnaar! We kijken al uit naar volgend jaar: zeven bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”
Over SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Zowel op het watersporteiland Robinson Crusoë als in Elahuizen bij “It Sylhûs” zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen op de catamaran Beatrix. Meer informatie op www.sailwise.nl.
Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al ruim dertig jaar een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit Jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 38 voet), J/Boats (22 en 70) en X-Yachts (34 tot 40 voet). Voor dagverhuur en abonnementhuur zijn er een Fox-22, J/22 en J/70 beschikbaar. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend.
Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hier vind je ook Jachthaven Waterland en Waterland Sail Training: een CWO en HISWA-SWO erkende kajuitzeiljachtopleiding.
Jachthaven Waterland is als haven koploper in de Blauwe Vlag, beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een (CO2 neutraal) toiletgebouw, afvaleiland, picknickplaatsen, een speeltuin, natuurpad, snelle en goed werkende wifi en een 15 tons kraan en mogelijkheden voor winterberging.
Meer informatie www.waterlandyacht.nl en www.sailwise.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht