Wereldrecord-zeiler Gabart neemt deel in ‘Click&Boat’ en zet er z’n eigen boot te huur

Frankrijk – Houder van het zeilrecord rond de wereld François Gabart zet zijn eigen boot te huur op het Franse Click&Boat en neemt tegelijkertijd deel in het internationale huurplatform voor privéboten.

Gabart is ondernemer en runt als professioneel zeiler meerdere eigen bedrijven. Het is echter de eerste keer dat hij in een initiatief van een ander stapt. Het zou Click&Boat gaan om expansie naar de noordelijke markten. Gabart: “Dit soort platforms is de toekomst van de watersport. Click&Boat heeft dat al vroeg begrepen.”

De boot van François Gabart ‘TinyViking’ is een RM890, die een ‘superperformance’-uitrusting rijk is. Zo heeft het jacht een koolstof mast en giek, doorgelatte zeilen, een beschermde kuip en is extra geïsoleerd. (Nauticlink, atoutnautic.fr, www.clickandboat.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *