Gewonde Golden Globe Race zeiler Abhilash Tomy gered en aan boord van Frans patrouilleschip

Les Sables d’Olonne – 9 h 45. De Indiase deelnemer aan de Golden Globe Race Abhilash Tomy – midden op de Indische Oceaan ontmast en gewond geraakt aan zijn rug – is vanaf zijn boot Thuriya aan boord gebracht van het Franse patrouilleschip Osiris. Hij is bij bewustzijn en kan spreken. De organisatie heeft met hem kunnen telefoneren.

De redding vond plaats 1900 mijl ten zuidwesten van Perth in Australië. Het weer was gunstig 15-20 knopen wind (27-37 km/h) bij een deining van 1.5 tot 2 meter en goed zicht.

De Osiris zal naar het kleine Franse eiland Amsterdam in de Indische Oceaan varen, waar een goed uitgerust ziekenhuis is, dat een volledige diagnose zal kunnen vaststellen.

De Osiris bereikte Tomy, voordat de Ierse zeiler Gregor McGuckn – ook ontmast en onder noodtuig – op de plaats zou zijn. De laatste geeft nu op 25 mijl afstand op, en heeft verstandig genoeg om een ‘gecontroleerde evacuatie’ van zijn jacht gevraagd. Verdere gegevens ontbreken nog. (Nauticlink, Ouest-France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *