Jonas Gerckens en Emma Plasschaert winnen Belgische ‘Zeiler van het jaar’-verkiezing

Gent – De Belgische offshore zeiler Jonas Gerckens is vandaag uitgeroepen tot “Zeiler van het jaar 2018”. Voor Jonas is het de derde keer dat hij deze titel wint, de eerste keer was in 2013 en de tweede in 2017.

2018 werd voor Jonas Gerckens vooral gekenmerkt voor zijn prestaties tijdens de Route du Rhum. Hij verbrak het Belgisch record in de Class 40 met een 14de plaats. Michel Kleinjans (BEL) behaalde tijdens de Route du Rhum van 2014 een 15de plaats. Jonas Gerckens stond in 2018 in de Class 40 wereldranglijst op een 7de plaats.

De uitreiking van de Belgian Sailing Awards vond plaats op zondag 17 februari 2019 op de Belgian Boat Show in aanwezigheid van Emma Plasschaert, wereldkampioen Laser Radial 2018. Emma werd bekroond met de ‘Zeilster van het jaar 2018’ trofee. (Clubracer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *