Scheveningen verwelkomt Mark Slats na solozeilrace van 214 dagen

Scheveningen – De Wassenaarse zeiler Mark Slats is zaterdag als een ware held onthaald in de haven van Scheveningen. Hij heeft net de Golden Globe Race, een soloreis van 214 dagen, achter de rug. Slats finishte twee weken geleden als tweede in het Franse Les Sables d’Olonne.


Video: Andries Bik


Video: Zeilhelden

Tientallen mensen waren bij de aankomst van Slats. ‘Heel bijzonder om zoveel boten op zee te zien en zoveel mensen langs de kant’, zegt Slats als hij net is afgemeerd in de haven. ‘Dat is waar je het voor doet hè.’


Video: Zeilhelden – matig geluid

De Golden Globe Race is mede een uitdaging omdat er geen moderne communicatieapparatuur gebruikt mag worden, net als tijdens de eerste editie van de race, in 1968. Het motto van de race is dan ook: ‘Sailing like it’s 1968′. (Omroep West, AD, Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *