Watersportvereniging en waterscouts Venlo vrezen het einde van de jachthaven

Venlo – De jachthaven in Venlo moet wijken voor de industriehaven. Omdat er nog geen andere plek is, vrezen watersportclubs dat de jachthaven verdwijnt en zij ten dode zijn opgeschreven.

Die zorgen hebben watersportvereniging De Maas en waterscouting Belletable Stella Maris, die gebruikmaken van de jachthaven, geuit. Het gemeentebestuur wil de industriële activiteiten in de haven uitbreiden, waardoor straks geen ruimte meer is voor sport en recreatie, zo leert de havenvisie.

De gemeente wil snel starten met het vergroten van de containeroverslag, zodat meer en grotere schepen de haven kunnen aandoen. Als de veiligheid in het geding komt, omdat de zeil- en roeibootjes van de watersportclubs dezelfde ingang gebruiken, moet het recreatief medegebruik beëindigd worden, stelt het college voor. (De Limburger, www.wsvdemaasvenlo.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *