Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Online inschrijving Ronde Texel 2019 op 22 juni opent vrijdag 15 maart 12:00 uur

PERSBERICHT

Texel – Het is bijna zover: De 42e editie van ’s werelds grootste catamaran-zeilrace gaat van start! Op zaterdag 22 juni strijden catamarans tegen elkaar op de wateren rondom Texel. Wie krijgt het voor elkaar om zo snel mogelijk rondom het eiland te varen?

Foto’s: Niels Smit / Ronde om Texel

Voorafgaand aan de race, vindt op woensdag 19 juni de Toplenzen Texel Dutch Open plaats, gevolgd door de Tocht om de Noord op donderdag of vrijdag. De Tocht om de Noord wordt afgesloten met een visje op het strand van Paal 33. Zaterdag begint de Ronde om Texel met een mogelijke uitloop naar zondag.

Ondertussen is het bestuur van de Ronde om Texel nog druk bezig met de voorbereidingen van het evenement. ‘’We willen er een leuk en sportief evenement van maken!’’, aldus wedstrijdleider Menno Vercouteren.

Waves
Dit jaar is de Ronde om Texel een samenwerking aan gegaan met Waves. Dit is een watersport- en muziekfestival gestart door tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Wij hopen door deze samenwerking te zorgen voor een verbreding van de watersport en continuïteit van de Ronde. Het festival start op 19 juni en duurt tot en met 23 juni. Via wavesfestival.nl kunt u hier kaarten voor bemachtigen! Deelnemers en vrijwilligers van de Ronde om Texel hebben vrij toegang tot dit evenement.

Inschrijving
Deze editie wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe inschrijfmodule, waardoor het makkelijker is om je in te schrijven voor de Ronde. Op vrijdag 15 maart 12.00 uur ‘s middags gaat de inschrijving open via www.roundtexel.com

Meer informatie www.roundtexel.com en www.wavesfestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *