Uniek: betalen voor een zeilwedstrijd… Publiek skûtsjesilen is de hele middag zoet voor maar twee euro

Lemmer – Het skûtsjesilen trekt in de bouwvak altijd veel publiek. Gistermiddag zaten er duizenden bezoekers op de IJsselmeerdijk en aan het strand bij Lemmer te genieten van veertien skûtsjes.

Uitgerekend op de dag dat het nieuws bepaald wordt doordat een dagje uit wel erg duur wordt, stroomt het vol aan de kust van Lemmer. Niet zozeer met zonaanbidders, maar vooral met skûtsjesylliefhebbers. Zeker vijf- en misschien zesduizend toeschouwers kijken naar de negende wedstrijd in de competitie van de SKS.

Voor ze de pier of het strand oplopen, moeten ze een kaartje kopen van twee euro. Al jaren is dat de prijs die hangt aan het toegangsbiljet voor een race van Fryslâns oudste skûtsjesylorganisatie. Zusterorganisatie IFKS, die komende zaterdag met haar zevendaagse wedstrijdenreeks begint, rekent zelfs helemaal geen toegang. Toch worden die wedstrijden veel minder massaal bezocht. (Friesch Dagblad, www.skutsjesilen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *