Indrukwekkend protest tegen bruggen in Merwedekanaal in Utrecht door woonbootbewoners, waterscouts, roeiverenigingen, en eigenaren van historische boten

UTRECHT – Het Utrechtse Merwedekanaal was vanmiddag het toneel van een groot bewonersprotest. Ruim honderd mensen op de wal, en nog minstens evenveel op het water, lieten blijken niet blij te zijn met plannen om het water te overspannen met drie nieuwe bruggen vanwege de komst van de nieuwe woonwijk Merwedekanaalzone. Ruim 1700 tegenstanders tekenden een petitie die vandaag werd overhandigd aan wethouder Kees Diepeveen.

Woonbootbewoners, waterscouts, roeiverenigingen, eigenaren van historische boten en gewone bewoners van Rivierenwijk waren vanmiddag verenigd in het indrukwekkende protest. Zowel op de wal, op het water, op boten en op bruggen maakten ze duidelijk dat drie nieuwe bruggen in hun wijk geen optie is. (RTVUtrecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *