Laura Dekker’s zeilboot ‘Guppy’ gekocht door Beau van Erven Dorens voor tvprogramma Noordzee-oversteek

Hilversum – Beau van Erven Dorens is tegenwoordig de trotse eigenaar van de eerste ‘Guppy’ van Laura Dekker. “We vonden de Guppy, waarmee Laura Dekker al op elfjarige leeftijd de Noordzee overstak, op Marktplaats en hebben het schip gekocht.”

Voor een aflevering van zijn nieuwe RTL-programma Beaufort wil de tv-avonturier met het schip Guppy zeer binnenkort een risicovolle soloreis maken over de Noordzee. Maar voorlopig is Beau nog niet verder gekomen dan het IJsselmeer waar hij middenin de winter een hachelijk avontuur beleefde met windkracht 6.

“Het is me nog niet gelukt de Noordzee te bedwingen”, biecht Beau op. Hij leerde speciaal voor Beaufort zeilen. ”We hebben de Guppy helemaal opgeknapt.” De boot waarmee Laura Dekker later haar solo wereldomzeiling zou maken, lijkt ook nog steeds te koop te staan. (RTL Nieuws, De Telegraaf, Watersport TV, Laura Dekker World Sailing Foundation)

3 gedachten over “Laura Dekker’s zeilboot ‘Guppy’ gekocht door Beau van Erven Dorens voor tvprogramma Noordzee-oversteek”

  1. Dacht dat de eerste Guppy van Laura een Hurley 700 was, en ik kan uit eerste hand melden dat deze niet in het bezit van Beau noch RTL is. W

  2. Ik weet niet waar het verhaal vandaan komt dat deze boot de Guppy zou zijn die van Laura Dekker is geweest want dat is hem 100% zeker niet. Het is wel een Hurley700, hetzelfde type als de Guppy waar Laura mee naar Engeland is gevaren, maar het is niet háár boot want die heb ik persoonlijk gekocht van de fam. Dekker toen Laura een grotere boot kocht voor haar wereldreis. De originele Guppy is sinds een jaar niet meer in mijn bezit maar ik kan aan het exterieur van de boot duidelijk zien dat dit een ander schip is. De echte Guppy had bijvoorbeeld een verlengde boegspriet, dat heeft de boot van Beau Van Erven Dorens niet. Ook de ramen, tuigage en uitrusting is compleet anders. De Guppy die ik van Laura heb gekocht heeft ook een andere naam (Maestro) gekregen. Ik heb voldoende foto’s en aankoopbewijs van de fam. Dekker om e.e.a mee aan te tonen.
    Leuk verhaal dus, maar het klopt feitelijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *