Leden watersportvereniging Zierikzee akkoord met overname jachthaven van gemeente

ZIERIKZEE – De leden van de watersportvereniging Zierikzee gingen dit weekeinde akkoord met aankoop van steigers, brug en palen. Door ingrijpen van het CDA lijdt de gemeente geen verlies op verhuur van het water waarop de jachten liggen.

De vereniging van watersportondernemers HISWA houdt de overdracht van de jachthavens als van Zierikzee nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat verenigingen jachthavens ‘te goedkoop’ in handen krijgen. Eerder tekende de HISWA beroep aan tegen de overname van jachthaven Scharendijke door een vereniging.

De watersportvereniging wordt hier eigenaar van steigers, loopbrug en meerpalen voor een bedrag van 385.000 euro. Het water tussen die meerpalen huurt de club voor 39.000 euro per jaar van de gemeente. (PZC, Nauticlink)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *