Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Zeilschool Pean richt een callcenter in voor het ‘drukste boekingsweekend van het jaar’

PERSBERICHT

Akkrum-Nes (Frl) – Komend weekend is voor de meeste zeilscholen het drukste boekingsweekend. De vroegboekkortingen lopen af en sommige zeilkampen beginnen al vol te raken. Zeilschool Pean verwacht komend weekend 20% van haar boekingen te verwerken, net als vorig jaar. Daarom is een interactief callcenter ingericht zodat iedereen direct antwoord kan krijgen op vragen over een zeilschoolboeking.

Waterpret en de bemanning van het callcenter, die het dit weekend allemaal moet regelen…

WhatsApp, e-mail, live chat, Facebook
Het callcenter wordt het hele weekend bemand door 4 mensen met WhatsApp, e-mail, een live chat en natuurlijk de telefoon. Voor de telefoon is zelfs een apart tweede nummer 088-ZEILLES geopend. Verder is er op zondag 28 januari van 11:00 uur tot 11:30 een facebook livestream om vragen te stellen en informatie te krijgen.

Verbeteringen
“Vorig jaar waren we hier niet goed genoeg op voorbereid. We werden platgebeld en kregen veel e-mails. Er waren vragen over boottypen, adviezen over welke cursus te volgen en wie er nog meer in welke week op zeilkamp ging. Ook waren er mensen die graag telefonisch wilden boeken.”, aldus Christophe Meijer van Pean. “Soms moesten we mensen langer in de wacht laten staan of vragen of ze misschien toch online wilden boeken. Dat kon beter, dachten wij.”

Andere zeilscholen
Opvallend was dat er ook veel algemene vragen waren over het verloop van een zeilkamp. Meijer: “We waren opeens ook de vraagbaak voor ouders van cursisten die nog een zeilschool moesten kiezen.” Het callcenter is heel recent ontwikkeld. Pean is van plan om volgend jaar het interactieve callcenter met enkele collega-zeilscholen te bemannen en zo breder de markt te kunnen bedienen.

Trend om vroeg te boeken
Sinds een paar jaar bestaat de trend om zeilkampen al in december/januari te boeken. Een vakantiehuis kun je tegenwoordig een dag voor vertrek nog online boeken. Doe je dat voor een zeilkamp, dan blijkt het kwalitatief hoge aanbod vaak al volgeboekt. Daarom worden zeilkampen relatief vroeg geboekt.

Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *