Bouwer van superzeiljachten Royal Huisman waagt zich weer eens aan een megamotorjacht

Vollenhove – Twaalf jaar nadat de Arcadia de werf verliet, waagt Royal Huisman in Vollenhove zich opnieuw aan de bouw van een supermotorjacht. ,,We zijn er trots op dat wij zijn benaderd en de opdracht hebben gekregen”, zegt woordvoerder Jurjen van ’t Verlaat van de Vollenhoofse scheepswerf, die internationaal vermaard is om de bouw van superzeiljachten.

foto: Royal Huisman
De bouw begint binnen een jaar en het schip verlaat in 2021 de hallen van Royal Huisman. ,,Door de loop der jaren hebben we wel eens vaker een motorjacht gebouwd, maar de laatste is toch al weer wat jaren geleden en was aanzienlijk kleiner.” Waar de Arcadia een lengte heeft van 36 meter, wordt het nieuwe motorjacht 55 meter lang en kan een maximale snelheid van 22 knopen worden bereikt. Er zijn aan boord twee hutten voor de eigenaren en daarnaast is er plek voor tien gasten en elf bemanningsleden. (deStentor, www.royalhuisman.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *