In Scheveningen opbouw ‘promotiedorp’ Volvo Ocean Race gestart

DEN HAAG – De bouw van de speciale Race Village voor de Volvo Ocean Race is maandag gestart. De organisatie heeft twintig dagen de tijd om ‘een dorp’ uit de grond te stampen waar eind juni tussen de 300.000 en 400.000 bezoekers verwacht worden. De finish van de grootste en zwaarste zeilwedstrijd van de wereld wordt op zondag 24 juni verwacht.

‘Het moet 50.000m2 Race Village worden. Dat staat gelijk aan tien voetbalvelden, maar als je nu kijkt dan vraag je je wel af tot waar dat gaat’, vertelt Simon Keizer namens organisator TIG Sports. ‘Er zijn al wat werkzaamheden verricht. Zo is een gedeelte in de haven al gebaggerd, zodat de boten, die onderwater zo’n vier meter uitsteken, kunnen aanleggen.’ (Omroep West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *