Piet Paulusma: waarschuwing watersport voor zware windstoten woensdagavond en donderdag

Piet Paulusma komt met een waarschuwing voor de watersport: “Dit heeft te maken met de windsterkte voor vandaag en morgen. De gemiddelde windsterkte komt vandaag boven de meren, in de kustgebieden en het Waddengebied uit op kracht 4 tot 5.”

Vooral later vanavond en de komende nacht neemt de zuid tot zuidwestenwind alweer toe tot matig en vrij krachtig met uitschieters in kracht 6.”

“Morgen is het compleet herfst. Er komt boven de meren en de westelijke kustgebieden een krachtige zuidwestenwind te staan, met windstoten in kracht 7 of 8. In het noordwestelijk kustgebied en in het Waddengebied staat een harde wind met kans op zware windstoten in kracht 8 of soms in stormkracht 9 (Harlinger Courant, Nauticlink windverwachting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *