Ook aangepast plan nieuwe jachthaven Muiden blijft omstreden

Muiden – Onlangs publiceerden de gemeente Gooise Meren (o.a. Muiden) en KNSF/Elburg Yachting een gewijzigd plan voor een buitendijkse jachthaven. Aangezien het vorige plan op veel kritiek stuitte (schade aan de beschermde natuur en het cultuur-historische havenfront van Muiden) is het nu voorliggende plan “Natuurhaven Muiderport” genoemd en is het plan gehalveerd. Ook is afgezien van loodsen en winterstalling zodat de beeldverstoring beperkt zou zijn.

Nog steeds is de situering pal naast de historische haveningang en is er met 360 ligplaatsen nog steeds sprake van een forse jachthaven. De natuur- en cultuurliefhebbers in Muiden zijn er daarom nog helemaal niet blij mee. Met de huidige terugloop in de watersport (mede als gevolg van de onbevaarbaarheid door waterplanten) in het Markermeer is het ook maar de vraag of er wel toekomst is voor dit plan. En niets biedt zo’n treurige aanblik dan een verpauperde haven. (IJsselmeervereniging)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *