Ook twee uur voor de finish nog onmogelijk om winnaar Volvo Ocean Race te voorspellen

Scheveningen – De Volvo Ocean Race vloot is Scheveningen tot op 25 mijl genaderd. De Spaanse boot Mapfre lijkt bij het huidige lichte briesje van negen knopen wind een fractie – zeg maar een halve tot een tiende knoop (..) harder – te lopen, dan de Nederlandse Brunel. Bij een snelheid van rond de twaalf knopen. En dat is vervelend voor de Brunel als op het overgrote deel van de resterende 25 mijl de ruime koers niet heel veel meer zal veranderen. Reden dat de boot direct na het laatste verboden scheepvaartgebied als eerste van koers wijzigde en naar het zuiden afboog om zo een tactisch spel af te dwingen….

Bovendien komt vanuit het noorden en een gunstiger hoek nu ook Dongfeng weer wat dichterbij, ook al heeft deze nog altijd zes mijl meer af te leggen tot de finish. (Nauticlink Volvo Ocean Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *