Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Zeilschool Pean samen Masterskip Wylde Swan op HISWA RAI 2019

Akkrum-Nes – Het Friese zeilaanbod wordt in de volle breedte gepresenteerd op de HISWA-beurs in de RAI te Amsterdam van 6 tot 10 maart 2019. Het zeilen begint op de Friese meren en krijgt een vervolg op de wereldzeeën. Bij Zeilschool Pean leren kinderen van 8 jaar zeilen in een optimist van 2 meter op de Wijde EE en het Pikmeer bij Grou. De 60 meter lange Friese topzeilschoener Wylde Swan vaart op ruimer sop met leerlingen vanaf 14 jaar.

Rienk de Jonge van Pean: “Terwijl de jeugd groeit in het zeilen, groeien de boten en het vaarwater mee. We bieden 11 verschillende zeilboten aan.” Ibrichje Engelsma van de Wylde Swan: “Zeilschip Wylde Swan neemt jongeren vanaf 14 jaar in voor- en naseizoen mee de wereld over met het onderwijsprogramma Masterskip. In de zomer hebben we werkelijk alle leeftijden boord! In Schotland voer vorig jaar nog een dame van bijna 90 jaar mee.” Wylde Swan en Pean brengen zo een Fries zeilaanbod van 8 tot 88 jaar in alle vaargebieden ter wereld naar de internationale botenbeurs in Amsterdam

Van de veel besproken teruglopende interesse van jeugd in zeilen merken de beide zeilbedrijven niets. Bij Pean zijn de populaire weken alweer bijna helemaal volgeboekt. Masterskip Wylde Swan had het afgelopen jaar een omzetgroei van 10%.

Meer informatie www.pean.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *