Brabantse werf Heesen bouwde voor tientallen miljoenen twee luxe jachten, maar waar kwam dat geld vandaan?

Oss – Via een web van anonieme bedrijven met bankrekeningen in Litouwen waste de Russische Troika Bank miljarden wit. Een deel daarvan komt terecht in Oss, voor de aankoop van twee luxe jachten van scheepsbouwer Heesen.

Heesen ontvangt de betalingen voor deze boot van Purus Limited, een bedrijf uit het netwerk dat de Russische Troika bank heeft opgezet om dubieus Russisch geld Europa in te krijgen. Zavadnikov, de eigenaar van de boot, is naast senator ook bestuurder bij Troika Dialog, de bank die via Litouwen geld witwaste. Heesen gaat niet in op vragen over deze betaling en de Rabobank, waar de betalingen voor Heesen binnenkwamen, zegt niet te kunnen reageren op vragen over individuele klanten. (Trouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *