Jachthaven te koop, maar niet voor mensen met kwade bedoelingen

RAAMSDONK – Jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk gaat weer in de etalage. Maar wel onder hele strenge voorwaarden: mensen met een specifiek soort strafblad of kwade bedoelingen zijn vooraf al niet welkom. Kopers moeten volledige openheid van zaken geven want anders gaat het feest niet door.

Dat staat zwart-op-wit in het eisenpakket en raadsvoorstel dat donderdag is gepubliceerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen partijen zich inschrijven. De jachthaven aan het Oude Maasje was in beeld bij criminelen. Details daarover zijn nooit naar buiten gekomen maar het terrein dreigde af te glijden in een soort vrijplaats voor ‘ondermijning’, was het verhaal eind 2017. Daarom grepen de gemeente Geertruidenberg en de provincie in. Ze kochten alles op. Ook namen ze de schuld van 1,5 miljoen euro over.

Na veel onderzoek is nu de tijd rijp om het terrein uit handen te geven aan iemand met mooie plannen. ‘Een ambitieuze, ervaren en integere ontwikkelaar’ zoekt de gemeente. (Omroep Brabant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *