Brandstofverbruik Feadship ‘Najiba’ 25 procent lager dan verwacht en topsnelheid ook nog één knoop hoger

Aalsmeer – Feadship, Koninklijke de Vries in Aalsmeer, heeft het superjacht ‘Najiba’ opgeleverd die zo’n 20 tot 25 procent minder brandstof verbruikt. Het 58 meter lange schip van aluminium heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 11,4 liter per zeemijl bij een kruissnelheid van 12 knopen. Dat is tussen de 20 en 25 procent minder dan vergelijkbare superjachten van deze omvang.

Daarnaast bereikt de Najiba een topsnelheid van 17 knopen in plaats van de 16 knopen wat het oorspronkelijke doel was. De besparing resulteert uiteindelijk in 6000 nautical miles, 1000 nautical miles meer dan verwacht. Najiba is ook het op één na grootste Feadship van aluminium die tot nu toe gebouwd is en werd in januari dit jaar opgeleverd. (Maritiem Nieuws, www.feadship.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *