Veel activiteiten rond 50-jarig bestaan Lauwersmeer

Groningen – Het is dit jaar precies een halve eeuw geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten en veranderde in het Lauwersmeer. Zout water werd zoet water, de visserij verplaatste zich en het Lauwersmeer kreeg de kans zich te ontwikkelen tot het unieke natuurgebied dat het tegenwoordig is.

Sinds 2003 is het een Nationaal Park en het heeft de Europese status van Natura2000-gebied. Daarnaast verkreeg het Lauwersmeergebied in 2016 het predicaat ‘Dark Sky Park’: door de minieme lichtvervuiling kun je er de sterrenhemel in volle pracht aanschouwen. Het is allemaal mogelijk gemaakt door de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en daarom wordt het jubileum daarvan uitgebreid gevierd.

Op onderstaande sites een overzicht van de activiteiten en evenementen die speciaal worden georganiseerd voor het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer of die dit jaar een extra feestelijk randje krijgen. (economie.groningen.nl, en lauwersmeer.groningen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *