Gratis online tijdschrift voor zeilers ‘Zilt’ stopt na ruim twaalf jaar

Amstelveen – Het online tijdschrijft voor zeilers Zilt, dat verspreid wordt naar 24.000 emailadressen, stopt na ruim twaalf jaar per 29 mei aanstaande. De datum waarop de laatste uitgave nummer 158 zal verschijnen. De maandelijkse uitgave was destijds opgericht door oud-redactieleden van het tijdschrift Zeilen vanwege ongenoegen bij de verkoop van de het blad aan de uitgever Sanoma.

Ruud Kattenberg schrijft namens de redactie ‘geen oplossing te vinden, waar we een goed gevoel bij hebben’ om de professionele uitgave te laten voortbestaan met een andere bemanning. Alle medewerkers waren grotendeels onbezoldigd. Een groot deel van hun professionele-, privé- en zeilersleven stond dan ook in het teken van de maandelijkse ‘verplichting’. Kattenberg ‘ook 12 jaar ouder’ in z’n email aan de gratis abonnees: ‘En als zeilers weten jullie maar al te goed, dat de lokroep van de horizon dan steeds luider wordt…’ (Nauticlink, www.ziltmagazine.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *