Leerlingen bouwen in Sneek vikingschip voor Fries Museum

SNEEK – Tien leerlingen van de afdeling Bouw & Infra en Maritieme Techniek bouwen op de opleidingswerf in Sneek voor het Fries Museum een levensgroot vikingschip. Het schip is in het najaar een van de blikvangers van de vikingtentoonstelling in Leeuwarden.

De studenten werken tien maanden lang aan het vijftien meter lange schip. Het Fries Museum en ROC Friese Poort zijn een samenwerking gestart voor de grote vikingtentoonstelling die het museum vanaf 19 oktober 2019 tot en met 15 maart 2020 presenteert. Begin oktober van dit jaar gaat het schip in drie delen op transport naar het Fries Museum. (Sneeker Nieuwsblad, ‘Bouw van levensgroot Fries Vikingschip in Sneek is puur ambacht’- Friesch Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *