Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Dubbel winst voor Heesen, succes voor Joy van Feadship in World Superyacht Awards 2017

PERSBERICHT

Amsterdam, Florence (Italië) – Leden van HISWA Holland Yachting Group hebben tijdens de World Superyacht Awards 2017 op 13 mei in Florence gewonnen in drie categorieën. Heesen Yachts won twee van de prestigieuze Neptune Awards voor de 70-meter Galactica Super Nova en de 45-meter Amore Mio, beide semi-displacement jachten. De 70-meter Feadship Joy boekte de overwinning in de categorie voor displacement jachten. Tevens waren vele Nederlandse werven genomineerd zoals Amels, Hakvoort Shipyard, Oceanco, Royal Huisman en Vitters Shipyard.

De winnaars van de jaarlijkse World Superyacht Awards worden gekozen door een onafhankelijke jury van superjachteigenaren met een gedegen kennis op gebied van innovatie , design, engineering en constructie van de meest verfijnde jachten.

De Galactica Super Nova (winnaar in de categorie ‘Semi-Displacement Motor Yachts vanaf 50m’) is met een lengte van 70 meter het grootste jacht dat Heesen tot op heden gebouwd heeft. Het jacht biedt een indrukwekkende topsnelheid van 30 knopen. De juryleden waren onder de indruk van het feit dat de werf erin was geslaagd om via de bijzonder lichtgewicht constructie deze prestaties mogelijk te maken. De kwaliteit van bouw, het exterieur en het hoogstaande niveau van de faciliteiten aan boord waren andere redenen om de Galactica Super Nova een Neptune Award toe te kennen.

De directie van Heesen Yachts werd nogmaals het podium opgeroepen in de categorie ‘Semi-Displacement Motor Yachts 40m tot 49.9m’ voor de 45-meter Amore Mio. De jury complimenteerde de veelzijdige manier waarop dit jacht een topsnelheid van 30 knopen combineert met een bereik van 2.750 nm op een kruissnelheid van 12 knopen. Ook was de jury onder de indruk van de manier waarop de wensen van de eigenaren voor een ‘vakantie huis op zee’ was gerealiseerd. Ruime buitenruimtes en een interieurindeling die effectief gebruik maken van alle beschikbare vierkante meters aan boord. Technische aspecten zoals bouwkwaliteit, gyro-stabilisatoren en de drukknopbediening van reddingsmiddelen, droegen tevens bij aan de winst.

De juryleden in de categorie ‘Displacement Motor Yachts tussen 500GT en 1,499GT’ kozen voor de 70-meter Feadship Joy op basis van de combinatie van haar dynamisch uiterlijk, geavanceerde design en excellente constructie. De jury was enthousiast over het complexe constructiewerk dat is uitgevoerd om het radicale exterieur van Joy te realiseren. Daarnaast de manier waarop alle drie de dekken kunnen worden afgesloten met een glazen schuifpui over de volle lengte. Dit om het interieurvolume te vergroten. Joy werd ook gecomplimenteerd wegens haar bijzondere mix van comfortabel modernisme en opvallend design samen met haar innovatieve actieve geluiddempingssysteem.

Naast de winnaar Joy waren er ook drie genomineerde Nederlandse werven onder de in totaal zes kandidaten in de categorie ‘Displacement motor yachts tussen 500GT en 1,299GT categorie’. De 55-meter Elixir maakt deel uit van de Amels Limited Editions 180 serie. Unieke eigenschappen zijn onder andere het indrukwekkende zwembad op het zonnedek, een bioscoop in de sky lounge en een beachclub met sauna en duikcentrum. De veel bewonderde Just J’s van Hakvoort Shipyard biedt met haar lengte van 61 meter een slimme balans tussen ruimtes binnen en buiten waaronder een privédek voor de eigenaren. De derde Nederlandse genomineerde was wederom een Feadship, namelijk de 66,30-meter Vanish met hoogtepunten als een vrijstaande trap omgeven door een glazen wand van drie dekken hoog, een ingenieus uitschuifbaar balkon bij de eigenaarshut en een zeer innovatief spiegelontwerp.

Feadship was ook genomineerd in de categorie ‘Semi-Displacement motor yachts – 30m tot 33.9m’. De 33,50-meter Kamino met verticale boeg had de grootste verhouding glas van alle Feadships ooit gebouwd toen zij vorig jaar werd gelanceerd. Het voor Feadship relatief kleine superjacht was speciaal ontworpen voor een eigenaar die ondiepe wateren wil verkennen zonder iets te verliezen aan kwaliteit en comfort.

Amels liep in de categorie ‘Displacement motor yachts vanaf 1,300GT’ net de winst mis met de 74-meter PLVS VLTRA, de eerste uit de Amels 242 Limited Editions serie. Haar interieur biedt onder meer een grote eigenaarssuite op het bovendek en twee VIP-hutten op het hoofddek. Andere unieke eigenschappen zijn de infinity pool op het hoofddek en een touch-and-go helikopterplatform op het brugdek.

Onder de zeiljachten haalden Vitters Shipyard en Oceanco als leden van HISWA Holland Superyacht Group de laatste nominatiefase. In de categorie ‘Sailing Yachts – 30m tot 39.9m’ was de 33-meter Vitters Missy genomineerd, een lichtgewicht high-performance world cruiser. Missy heeft een ranke vorm met een breedte van slechts 7,5 meter, een variabele diepgang en een uitgebreid zeilplan.

Vitters Shipyard was daarnaast genomineerd in de categorie ‘Sailing Yachts – 40m and above’ voor de unieke samenwerking met Oceanco in de 85-meter AQUIJO. Ongeacht haar formidabele formaat (met masten van 90 meter die behoren tot de langste ter wereld) is AQUIJO ontworpen als competitief zeiljacht. Ze biedt bovendien een custom stuursysteem dat de hydrodynamische krachten op de roerbladen direct overbrengt naar de stuurwielen op de flybridge. Een ander jacht dat oorspronkelijk door Vitters Shipyard is gebouwd, de 54,60-meter Adele, onderging een voor de World Superyacht Award genomineerde refit bij Royal Huisman. Feadship De Voogt Naval Architects was ook in deze categorie genomineerd voor de engineering van de 58,80-meter Minderella.

Meer informatie www.hollandyachtinggroup.com en ‘World Super Yacht Awards’ – Boat International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *