Kansen voor Nederlandse toeleveranciers aan de jachtbouw in Italië

Rome – De Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan zien interessante kansen voor Nederlandse toeleveranciers aan de jacht- en scheepsbouwindustrie in Italië.

De jachtbouw en scheepsbouw in Italië is de laatste jaren flink gegroeid. Italië is wereldwijd marktleider op het gebied van superjachten en van cruiseschepen. Dat biedt mogelijkheden voor Nederlandse toeleveranciers.
Groen en innovatief

Kansen voor ondernemers liggen met name op het gebied van groene technologieën en nieuwe milieuvriendelijke en lichtgewicht materialen. Ook liggen er kansen op het gebied van procestechnieken. Nederlandse toeleveranciers zijn daar sterk in. De Italiaanse overheid ondersteunt stimuleringsprogramma’s, vooral op het gebied van digitalisering en innovatie, om productie- en organisatieprocessen bij de werven te optimaliseren. (linkmagazine.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *