Wadvaarders gaan onderzoeken of er ook bij hoogwater een verband is tussen recreatievaart en gedrag zeehonden

Waddengebied – De Wadvaarders gaan onderzoeken of zeehonden last hebben van rondvarende scheepjes in de Waddenzee. Nu wordt er vooral onderzoek gedaan naar de zeehonden als ze bij laag water op zandplaten liggen, maar over het gedrag bij hoog water is weinig bekend.

Het onderzoek moet daar verandering in aanbrengen, zegt Robbert van der Eijk van vereniging Wadvaarders, die opkomt voor de recreatievaart in de Waddenzee.’Bij de Wadvaarders bestaat al twintig jaar de wens om met hoog water over de zandplaten te varen. Voor een deel uit veiligheidsoverwegingen, zodat je niet meer naar het noorden moet en in zeegaten komt met ruiger water.’ (RTVNoord, www.wadvaarders.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *