Net gekochte boot waarschijnlijk total loss na brand op IJsselmeer: opvarenden gered

ENKHUIZEN – Twee opvarenden van een motorboot zijn door de KNRM en de brandweer van boord gehaald op het IJsselmeer. Ze hadden alarm geslagen nadat het flink begon te roken. Meest wrange is dat de tien meter lange kruiser net was gekocht.

“Een kennis van ons had de boot gekocht. Wij hebben die gisteren opgehaald uit Zwolle en waren onderweg naar Heerhugowaard. Maar zover zijn we bij lange na niet gekomen”, vertelt Kreel Volkers, één van de opvarenden.

De twee mannen komen er zonder kleerscheuren van af. Maar dat geldt waarschijnlijk niet voor het schip. Het lukte niet om de brand volledig op het water te blussen, dus is die mee naar de kant gesleept en daar uiteindelijk geblust. En grote kans dat de kersverse aankoop total loss wordt verklaard. (nhnieuws.nl, KNRM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *