Verdachte opgepakt inzake de talrijke diefstallen van buitenboordmotoren in Enkhuizen

Enkhuizen – De politie heeft woensdagochtend een inwoner van Enkhuizen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van buitenboordmotoren in deze plaats. De diefstal van buitenboordmotoren in Enkhuizen en omgeving heeft de afgelopen weken voor veel ophef gezorgd.

Zeker zes aangiften zijn bij de politie binnengekomen, maar volgens botenbezitters zou het om veel grotere aantallen gaan en zijn er vermoedelijk meerdere bendes actief in de regio. Er zouden volgens één van de diefstalslachtoffers sinds eind vorig jaar zeker 53 buitenboordmotoren van boten zijn afgehaald, waarbij de dieven doorgaans ’s nachts toeslaan en de boot eerst naar een stille plek slepen, alvorens de motor te ontmantelen. (NHD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *